Zvonko-predsednik literarne sekcije leskovacke Gimnazije

Doprinos Zvonka Marica filozofiji nauke, savremena naucna kritika ocenjuje izuzetnim. Njegovi radovi iz filozofije i teorije saznanja ukazuju i na njegov veliki literalni dar. Lubav prema knjizi, negovana u njegovoj porodici, nastavila se i u gimnazijskim danima kad se Zvonko dosta angazovao u literalnoj sekciji. U knjizi „Sto godina leskovacke gimnazije (1879-1979) koju je izdala Gimnazija „Stanimir Veljkovic Zele“ u Leskovcu 1979.god se na strani 427 navodi:

“ Literalna sekcija“Vulovic“ je bila vazan factor u sprovodjenju ideoloskog politickog rada u gimnaziji. Sumirajuci rezultate za proslu skolsku godinu,istaknuto je da je sekcija odrzala 14 sastanaka na kojima je procitano 15 referata, 16 originalnih radova,3 kritike i 2 eseja ; u oblasti referata istakli su se Bogoslav Vasic, Miodrag Misic i Milos Jankovic, a najbolji esej dao je Jugoslav Rajkovic, dok se pravilnom kritikom istakao D. Stosic.

Predsednik literalne sekcije bio je Zvonko Maric,cijom je zaslugom ova aktivnost i postignuta.“

Do ovog clanka dosao sam ljubaznscu gospodje Irine Nesic iz Zavicajnog odeljenja Narodne biblioteke Radoje Domanovic Leskovac.

Nema komentara

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Translate »