Dve godine od smrti Zvonka Marića

 

 

 

 

 

 

 

Danas, 18. oktobra 2008. godine, navršavaju se dve godine od smrti akademika Zvonka Marića ,jedinog koji se do danas iznedrio iz našeg Leskovca.
Nadam se da će ih biti još,a tome treba da doprinese život i delo ovog izuzetnog fizičara i čoveka,koji je do kraja svog života ostao posvećen fizici.
Svoj zadnji rad( O ulozi Ajnštajnovog stvaralaštva u modernoj fizici) napisao je već teško bolestan,a kažu da ga je napisao u jednom dahu.Toliko je bio pun energije i željan stvaralačkog rada!
Mi ,koji živimo u gradu u kojem je on zaršio osnovnu školu i gimnaziju i gde se oformio kao ličnost,dužni smo da ga se setimo i odamo mu poštu.
O njemu govore njegova dela i ja se trudim,uz veliku pomoć svih koji su ga voleli i cenili,da ona, ne samo ne budu zaboravljena, već i da ih učinim dostupnim široj javnosti, a pre svega mladima ,sa nadom da će bar neki poći njegovim putem.
Zbog toga i sada pozivam sve one koji imaju podatke o njegovom delu i životu da svojim prilozima uzmu učešće u radu ovog sajta, i time doprinesu da Zvonko i posle smrti nastavi da populariše fiziku.

NEKA MU JE VEČNA SLAVA !

Nema komentara

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Translate »